Vacature stagiaire

Stageplaats ‘begeleider dagbesteding de Bosrand’

Onze locatie
Dagbesteding de Bosrand biedt kleinschalige en persoonlijke begeleiding, waar er korte lijnen zijn tussen cliënt, haar/zijn omgeving en de medewerkers van dagbesteding de Bosrand. Wij hebben aandacht voor het individu door een meer persoonlijke zorgverlening die is afgestemd op de krachten, talenten en sterke kanten van de deelnemer.
Wij werken vanuit de positieve psychologie met kinderen, jongeren en (jong) volwassenen. De positieve psychologie richt zich vooral op positieve ervaringen en positieve eigenschappen van mensen. Wij gaan dan ook uit van de mogelijkheden van de kinderen/deelnemers. Samen gaan wij op zoek naar jouw krachten, talenten en sterke kanten. Vanuit dit startpunt kunnen we vervolgens gaan werken aan het aanleren en vergroten van vaardigheden. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid en zelfstandigheid gestimuleerd. Dit is van belang om de best mogelijke kansen te creëren om te kunnen blijven participeren in de maatschappij.
Binnen dagbesteding de Bosrand werken wij aan 5 kerndoelen; Zelfzorg, Zekerheid, Sociaal/emotionele ontwikkeling, Eigenwaarde, en Talentontwikkeling.

Dagbesteding de Bosrand
Voor dagbesteding de Bosrand hebben we een stageplaats beschikbaar voor iemand die wil leren en ervaren hoe leuk het kan zijn om onze doelgroep te begeleiden.
Dagbesteding de Bosrand is gevestigd in Ter Apel. Het is een plek waar kinderen, jeugdigen en (jong)volwassenen welkom zijn die extra begeleiding nodig hebben in hun ontwikkeling. In een groene en ruimtelijke omgeving worden tal van activiteiten geboden, gericht op ontwikkeling, educatie en ontspanning. De kracht van onze dagbesteding zit in de kleinschalige en individueel afgestemde zorg.
Ter Apel is landelijk en bosrijk gelegen. Dagbesteding de Bosrand ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de rand van het bos. De locatie bevindt zich in een rustig gedeelte van het dorp en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Binnen de dagbesteding is plek voor kinderen, jeugdigen, (jong) volwassenen met psychiatrische problematiek, zoals autisme, ADHD, gedragsproblematiek en/of een verstandelijke beperking. Kinderen/jeugdigen (jong) volwassenen kunnen vastgelopen zijn op school of bij een klinische (dag-)behandeling. Anderen zijn niet in de mogelijkheid om onderwijs te volgen en/of hebben extra ondersteuning nodig tijdens de middag- of dagindeling. Wij werken in verschillende groepen en kijken hierbij naar de persoonlijke behoefte van het individu.

Takenpakket/resultaatgebieden
Ondersteunen in de begeleiding/ondersteuning/activering van de deelnemers bij dagbesteding
Het ondersteunen bij diverse dagelijkse (terugkerende) taken en werkzaamheden
Bijdragen aan de sociale activering van onze cliënten middels het begleiden en ondersteunen bij bijvoorbeeld creatieve werkzaamheden, educatieve activiteiten, houtbewerking, groenonderhoud.

Kandidaat omschrijving
Jij beschikt over een MBO-4 of HBO diploma (of bent hiermee bezig) richting maatschappelijke zorg/hulpverlening, sociaal werk, SPH of vergelijkbaar en bent woonachtig in de nabije omgeving.
Je beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Flexibel en betrouwbaar
  • Resultaatgericht
  • Teamspeler
  • Initiatief tonen/nemen

Wij bieden

  • Een afwisselende, uitdagende en leerzame stageplaats in Ter Apel bij Dagbesteding de Bosrand
  • Het gaat om een stageplaats, aantal uren is bespreekbaar

Wij zien een reactie graag tegemoet via info@dagbestedingdebosrand.nl.