Toename psychische problemen onder jongeren

Tijdens de uitzending op 25 mei bij Beau delen Jeugdpsychiater Arne Popma en OMT-lid Karoly Illy hun grote zorgen bij Beau: “We zien uit cijfers dat er een 50% toename is van jongeren met hele ernstige psychische problemen, waarvoor ze acuut hulp nodig hebben”, aldus die eerste. In deze uitzending wordt o.a. gesproken over het toename aan eetstoornissen onder kinderen/jongeren waarbij de hulpverlening pas na 5/6 maanden opgestart kan worden. Verschrikkelijk dat deze kinderen/jongeren zo lang op hulp moeten wachten. Ook bij andere psychische problematiek zijn vaak erg lange wachtlijsten met alle gevolgen van dien.

Dit is één van de redenen waarom wij als organisatie niet alleen dagbesteding aanbieden, maar ook ambulante begeleiding. Er valt zoveel meer winst te behalen als je ook in de thuissituatie aanwezig bent als hulpverlener. Wij zijn van mening dat onze ambulante hulpverlening kan bijdragen aan het verbeteren van de huidige situatie door een concreet plan van aanpak te maken voor een kind/jongere die hulp nodig heeft. Uiteraard gaat dit in samenspraak met onze orthopedagoog. Zo kunnen we probleemsituaties verlichten totdat er ruimte is op de wachtlijst voor psychische hulp.

Onze jongerenwerker heeft een brede scholing gehad als het gaat om trauma en gebruikt diverse werkvormen, zowel non verbaal als lichaams- en ervaringsgericht. Samen werken wij aan het herstellen van de verbinding tussen hart, hoofd en lijf. Wij hanteren op dit moment geen wachtlijst en dus zou de hulpverlening meteen opgestart kunnen worden.

Om de gehele aflevering van Beau terug te kunnen kijken hieronder de link: https://www.gids.tv/tv-gids/uitzending-gemist/beau/5010570

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.